
Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.
Tsukemen tarkoittaa japanilaista ruokalajia, jossa nuudelit tarjotaan liemen kanssa erikseen. Tarkoituksena on poimia kypsiä nuudeleita syömäpuikkoihin, dipata niitä liemeen ja kuljettaa suuhun.
Syöntitavan vuoksi dippiliemi saa olla herkullisen umaminen ja täynnä makua. Oheisessa ohjeessa se kiehutellaan kuullotetusta salottisipulista, inkivääristä, misotahnasta ja kasvisliemestä.
Sekä liemi että nuudelit jaetaan ruokailua varten annoskulhoihin. Liemi tarjoillaan kuumana. Nuudelit taas on syytä jäähdyttää ensin siivilässä juoksevan veden alla, jotta niiden kypsyminen pysähtyy ja ne pysyvät paremmin irtonaisina.
Lisukkeeksi voi paistaa myös osterivinokkaita tai muita viljeltyjä sieniä, jotka sopivat hyvin dipattavaksi nuudeleiden lomassa.
Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.
Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.
-
Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.
-
Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.
-
Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.