Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vokki sopii arkeen loistavasti! Tähän versioon tulee kylmäsavutofua, nuudeleita ja paljon kasviksia, ja se tarjoillaan kylmän hapanimeläkastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-tofuvokki

Ainekset

200
g
munanuudeleita
3
dl
punakaalia suikaleina
200
g
siitakesieniä
200
g
varsikukkakaalia
150
g
sokeriherneitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
300
g
kylmäsavutofua (esim. Jalotofu)
Hapanimeläkastike
2
rkl
ketsuppia
1
rkl
soijaa
2
tl
hunajaa
½
dl
ananastäysmehua
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsiksi ja sekoita kastike.
  2. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita siitakesienet ja isoimmat varsikukkakaalit. Paista sieniä ja kasviksia kuumalla wokkipannulla öljytilkassa noin 5 minuuttia. Siirrä syrjään.
  3. Valuta ja viipaloi tofu. Paista viipaleet öljytilkassa kauniin ruskeiksi (noin minuutti per puoli).
  4. Siirrä kasvikset ja sienet takaisin pannulle, sekoita joukkoon kypsät nuudelit ja seesaminsiemenet. Kuumenna. Nostele paistetut tofuviipaleet kuuman vokin päälle. Tarjoa kylmän hapanimeläkastikeen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Satu Kemppainen

Nerokas lounas! Broileri ja pasta maistuvat hyvin kylminäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria ja kierrepastaa

Ainekset

2
kpl / 300 g
kypsennettyjä broilerinrintafileitä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
hienonnettuja yrttejä (timjami, basilika)
ripaus
suolaa, mustapippuria ja sokeria
Lisäksi
3
dl
keitettyä täysjyväpastaa
10
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
1
dl
raejuustoa
1
rkl
siemensekoitusta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä kirsikkatomaatit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele pintaan suola ja öljy. Kypsennä kuumassa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Viipaloi aiemmin paistettu, öljyllä ja suolalla maustettu broileri ja lisää kulhoon marinadin joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kasaa broileriviipaleet, keitetty pasta, kirsikkatomaatit ja salaattipinaatti lounasrasiaan omiin lohkoihinsa. Valuta loppu broilerin marinadi annoksen päälle. Pakkaa raejuusto ja siemensekoitus omiin pikkurasioihinsa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti! Siinä rapea leipä saa seurakseen parilalla käväisseitä tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia kapriksia)
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaunis mureke on näyttävä pääruoka juhlapöytään. Arkena massan voi muotoilla pihveiksi ja paistaa pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

200
g
herkkusieniä
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
rkl
soijakastiketta
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
prk (230 g)
kypsiä mustia papuja
3
dl (n. 2 kpl)
punajuurta raastettuna
1
sipuli
tuoreita yrttejä tai syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pilko sienet pieniksi ja sekoita ne siementen, hiutaleiden ja soijakastikkeen kanssa tehosekoittimessa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja pavut siivilässä. Lisää ne sieniseokseen ja pyöräytä karkeaksi seokseksi.
  3. Pese ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita punajuuret ja sipuli kevyesti mureketaikinaan. Kaada mureketaikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Peitä foliolla ja kypsennä toiset 30 minuuttia.
  4. Anna murekkeen jäähtyä, jotta sen rakenne tiivistyy. Lämmitä mureketta 150-asteisessa uunissa 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele yrteillä ja/tai syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkakokkeli

Ainekset

1
dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
1
avokado
1/2
dl
parmesaania raastettuna
3
kananmunaa
3
rkl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Hienonna laukka. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus leikkuulaudalle. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää juusto, maito ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää laukka ja sekoita.
  3. Sulata voi pannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Odota 5 sekuntia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Siirrä pannu liedeltä ja työntele munaseosta puulastalla tai nuolijalla edestakaisin 15–20 sekuntia, kunnes seos on kokkeloitunut.
  4. Lisää avokadot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)