Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Tuomas Kolehmainen

Pikainen currykastike Quornista syntyy samalla kun riisi kiehuu.

Tiesitkö, että Quorn on ihan kuin broileria mutta tehty sienestä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen Quorn-curry

Ainekset

1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
1
pss
(312 g) Quornfileitä
1
tl
currya
2
tl
hunajaa
2
dl
kuohukermaa (tai kaurakermaa)
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2
sitruunan mehu
Lisäksi
keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista Quorn-fileitä molemmin puolin 3 minuuttia. Nosta sivuun.
  4. Kuullota samalla pannulla sipulia ja valkosipulia hetki, lisää joukkoon curry, hunaja ja paistetut Quorn-fileet. Kaada pannulle kerma ja keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan.
  5. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Purista kastikkeen joukkoon sitruunamehua juuri ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

CookRose on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
lopputulos
lopputulos
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...
Painekattilassa kurpitsa, chili, kookosmaito, valkosipuli ja maustee...

Noniin VI testi, vaikka tuntuu nämä kasvikset menevän jo tuttuun tapaan.
Nyt testissä myskikurpitsa, chili ja kookos. Luonnollisesti painekattilassa.

Ideana siis tulinen kurpitsakeitto muutamalla sattumalla.
Possua kaupasta tuli ostettua, mutta jäi kun jäikin pois kun päätinkin kokeilla mitä irtoo näistä aineista.
-kyllä, amatööritasolla mennään:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
12

KurpitsaChiliKookos (Painekattila)

Ainekset

300
g
Myskikurpitsaa
2,5
desiä
Kookosmaitoa
Mausteet
1
Kpl
Chili (punainen, en tiedä merkkiä)
n 3
Kpl
Maustepippuria
n 5
Kpl
Mustapippuria
3-4
Kpl
Valkosipulin kynttä
n 5
Kpl
Korianterin siementä
4-5
Ruokalusikallista
Kalaöljyä (tälläkertaa merkkinä Pirkka)
1
Ruokalusikallinen
Etikkaa
1-2
Ruokalusikallista
Hunajaa
1
Teelusikallista
Merisuolaa
Kuutiot pinnalle
1
desi
kuutioiksi paloiteltua kurpitsaa
1
maustemitallista
viismaustetta
sokeria
voita

Työvaiheet

Kurpitsasta kuoret pois sekä valkosipulista. Vähän paloittelin ja ne sinne painekattilaan.
Kookosmaito perään sekä muut mausteet.
Ajan laitoin 12 minuuttiin ja lämpötila automaattiselle.

Sillävälin kun porisevat painekattilassa voi tehdä nuo kuutiot.
Eli samaa kurpitsaa kuutioiksi haluttu määrä, mulla oli varmaa noin 1-2 desiä.
Voita paistinpannulle ja paistamaan. Hetken paistuttua kun alkoivat paahtumaan/ruskistumaan lisäsin sokerin sekä tuon viismausteen. - maista välillä, ideana siis että ovat makeita paahtuneita.
Pannulta pois ja talouspaperilla kuivasin ylimääräiset nesteet pois.
Painekattillan piipatessa valmis niin soseutin taas käyttöön. Ongin kasvikset erikseen, lientä lisää sen mukaan miten paksua haluatkaan. - tarkista maku,suolaa lisää jos tarvii:)
-Eiku lautaselle ja nuo kuutiot perään.

-Makuna: Hyvä jopa omasta mielestä. Kauniinpi osapuoli ryöväsi lusikan joten kai se jotain meinaa :)
Chiliä ehkä laittasin puolet jos ei niin tulisesta välitä.

Kommentit (0)