Vietnamilaistyyliset kesärullat maistuvat ihanilta maapähkinädipin ja soija-limettikastikkeen kanssa.
Vinkki! Keväällä rullissa voi käyttää ryöpättyjä villivihanneksia.
Kesärullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit, siirrä kulhoon ja sekoita seesamiöljy joukkoon.
-
Kuori porkkana ja kurkku ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado, kevätsipulit ja hienonna yrtit. Suikaloi puolet lehtisalaatista ja leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi.
-
Täytä piirakkavuoka kiehautetulla ja hieman jäähtyneellä vedellä. Upota riisipaperi- arkki veteen, anna pehmeätä 10 sekuntia ja nosta lautaselle.
-
Laita kokonainen salaatinlehti riisipaperin päälle. Nosta päälle kasviksia, yrttejä, ituja, tofua ja pähkinöitä. Älä laita liikaa täytteitä.
-
Käännä riisipaperin alareuna ja sivut täytteiden päälle, kääri tiukaksi rullaksi. Valmista loput kesärullat samoin.
-
Valmista dippikastikkeet sekoittamalla aineet keskenään. Tarjoa rullien kanssa.
Vinkki Paista tofu seesamiöljyssä valkosipulin ja inkiväärin kanssa ennen rulliin käärimistä.