Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.
Kikherne-yrttiriisi
Ainesosat
Vaiheet
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
-
Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.
-
Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.
-
Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.
-
Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.