Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.
Kikherne-yrttiriisi
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.
-
Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.
-
Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.
-
Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.
-
Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.
Olisiko ihan mahdotonta saada näihin resepteihin ravintoarvotiedot, kuten tuolla "isossa maailmassa" jopa yksittäiset bloggaajat pystyvät ne liittämään reseptiin. Mutta isolle lehtiorganisaatiolle se on muka mahdotonta?
Tällä tapaa:
Lihapullat ja muusi
Ravintosisältö 100 g:sta
Energia 520 kJ / 120 kcal
Rasva 6,9 g
josta tyydyttynyttä 3 g
Hiilihydraatit 10 g
josta sokereita 1,8 g
Ravintokuitu 1,3 g
Proteiini 4,3 g
Suola 0,91 g
Laktoosi 0 g
Yök! Kik-herneitä!!! Aaltopahville maistuvat ne! Jotain muuta tilalle, kiitos!
Ei kikherneet meillä ainakaan maistu pahville vaan kikherneille, mutta varmaan voit halutessasi korvata pakasteherneillä tai haluamillasi pavuilla tai linsseillä.