
Korean kananmuna-riisikulho
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä munia kiehuvassa vedessä noin 4–5 minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi. Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori ne.
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kevätsipuli. Pätki sokeriherneet 2–3 osaan. Yhdistä majoneesi ja gochujang.
-
Hienonna valkosipuli. Paista sitä voissa noin minuutti. Lisää gochujang, seesamiöljy, valkosipuli-chiliöljy, soijakastike, riisiviinietikka ja hunaja. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä hieman ja lisää munat. Kääntele varoen, jotta munat pysyvät ehjinä, mutta mausteet tarttuvat niiden pintaan.
-
Lusikoi riisi annoskulhoihin. Nosta päälle munat ja kuuma mausteseos. Lisää kevätsipuli, sokeriherneet ja itusalaatti. Raidoita pinta gochujangmajoneesilla.