
Kukkakaaligratiini tehdään brittiläisittäin, eli kuorrutetaan voimakkaalla cheddarjuustolla. Kukkakaalien päälle kaadetaan cheddaria ennen sinapilla, muskotilla ja pienellä chiliripauksella maustettu paksu kastike.
Kukkakaaligratiini on lisuke, joka maistuu lähes kaikille. Etenkin, kun sen tekee brittiläisittäin ja käyttää gratinointiin sekä kastikkeeseen voimakkaan makuista cheddarjuustoa.
Gratiiniin käytetään koko kukkakaali vartta myöten. Kukinnot irrotellaan toisistaan ja varsi pilkotaan palasiksi. Niitä esikeitetään suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.
Gratiinin kastike keitetään vehnäjauhoista ja täysmaidosta. Se saa makua muun muassa dijoninsinapista ja ripauksesta chiliä sekä tietysti cheddarjuustosta. Gratiini kuorrutetaan juustoraasteella ja pankojauholla tai leivänmuruilla, joista se saa extrarapeutta.
Kukkakaali-cheddargratiini
Ainekset
Työvaiheet
-
Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa kaalin varsi tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kukkakaalit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Valmista kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla, chilillä ja muskotilla.
-
Ota kattila pois liedeltä. Raasta juusto. Sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle loppu juusto sekä pankojauhot tai leivänmurut.
-
Kuorruta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin.
Sitruunainen valkosipulipinaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Lisää pinaatit. Paista sekoitellen muutama minuutti.
-
Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Mausta pinaatit suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella.
Vinkki Viimeistele pinaatit halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä.
VAIN kukkakaalista?
Itse keitän kokonaisen kukkakaalin. Voideltuun vuokaan juustoraaste päälle. Jotain pehmeää juustoa. Se on aika lähellä VAIN kukkakaalia. On muuten hyvää ja kukkakaalin maku maistuu!!! Tuossa ohjeessa ei hento kukkakaalin maku tule esiin.