Fat Ramen -baari helsinkiläisessä kauppahallissa keittää kukkakaalikeittoa, jonka pehmeä liemi hurmaa syöjän. Teimme sopasta kotikeittiössä onnistuvan version!
Kukkakaali-ramen
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kasvisliemi kattilaan kuumenemaan. Kuumenna nuudeleille keitinvesi toisessa kattilassa ja mausta se suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä).
- Sekoita taren aineet pienessä kulhossa. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja kevätsipulit ja paksoit ohuiksi suikaleiksi
- Kuumenna friteerausöljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteeseen. Kypsennä kukkakaaleja öljyssä noin 2 minuuttia. Tee kypsennys muutamassa erässä. Valuta friteeratut kukkakaalit talouspaperin päällä. Mausta suolalla ja etikalla.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita tare kasvisliemen joukkoon. Jaa kukkakaalit ja nuudelit annoskulhoihin ja kauho kuumaa lientä päälle. Lisää kevätsipulit, paksoit ja versot keiton pinnalle. Tarjoa heti.