
Kuivakaapin aineksista syntyvässä linssi-sienikastikkeessa on makua, kun sitä malttaa keittää noin puoli tuntia. Kastikkeen juju piilee perunamuusissa, joka sakeuttaa sen koostumuksen sopivaksi.
Linssi-sieni-kastiketta ja muusia
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipulia pannulla parin minuutin ajan.
-
Valuta ja huuhdo herkkusienet ja lisää pannulle yhdessä soijakastikkeen kanssa. Paista sekoitellen noin 5 minuutin ajan. Lisää loppuvaiheessa tomaattipyree ja timjami ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää kasvisliemi ja linssit. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
-
Keitä tai lämmitä sillä aikaa perunamuusi.
-
Lisää pari ruokalusikallista muusia linssikastikkeeseen ja pyöräytä liedellä, kunnes kastike sakenee.
-
Tarjoa kastike perunamuusin kanssa.