Lyttyperunat onnistuvat myös edellisen päivän keittoperunoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + 45 min
Helppo
Mäiskypotut
Ainesosat
800
g
jauhoisia perunoita
Mausteöljy
¾
dl
oliiviöljyä
2–4
valkosipulinkynttä
1½
rkl
rosmariinia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
dl
parmesaaniraastetta
kirsikka- tai terttutomaatteja
rosmariinia
Vaiheet
- Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Levitä keitetyt perunat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Litistä perunat kauhan avulla.
- Murskaa valkosipuli ja hienonna rosmariini. Sekoita öljyyn valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri. Lusikoi mausteöljyä perunoiden päälle.
- Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja lisää joukkoon tomaatteja.
- Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Silppua päälle tuoretta rosmariinia.
Vinkki! Lyttyperunat saa parhaiten survottua jauhoisista perunoista, esimerkiksi Rosamunda-, Puikula- ja Pito-lajikkeista.