Lyttyperunat onnistuvat myös edellisen päivän keittoperunoista.
Mäiskypotut
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Levitä keitetyt perunat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Litistä perunat kauhan avulla.
- Murskaa valkosipuli ja hienonna rosmariini. Sekoita öljyyn valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri. Lusikoi mausteöljyä perunoiden päälle.
- Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja lisää joukkoon tomaatteja.
- Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa väriä. Silppua päälle tuoretta rosmariinia.
Vinkki! Lyttyperunat saa parhaiten survottua jauhoisista perunoista, esimerkiksi Rosamunda-, Puikula- ja Pito-lajikkeista.