
Briejuusto sopii mainiosti erilaisten hieman happamien marjojen kylkeen. Näissä quesadilloissa briejuusto yhdistyy mustaherukoihi. Leikkaa ja haukkaa heti kuumana.
Juustojen ja hillojen yhdistely on makuhermojen juhlaa. Nyt pehmeä ja melko mieto brie-juusto yhdistetään hapokkaan makeaan mustaherukkaan innovatiivisella tavalla.
Quesadillat ovat juustolla ja muilla täytteillä täytettyjä tortillalettuja, jotka taitetaan kahtia ja paistetaan rapeaksi niin että juusto sisällä sulaa ja sitoo tortillanpuolikkaat yhteen. Nyt tortillaletut täytetäänkin siis tuoreilla mustaherukoilla, brie-juustosiivuilla sekä mozzarellaraasteella. Mozzarella pitää huolen siitä, että quesadillat pysyvät kiinni.
Tortillalettujen väliin laitetaan myös hieman rucolaa, joka tuo kokonaisuuteen sopivaa pikanttia makua. Quesadillat paistetaan pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi kummaltakin puolelta ja paloitellaan tarjoilua varten.
Mustaherukka-juustoquesadillat
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa brie ohuiksi viipaleiksi.
-
Laita neljä tortillaa työalustalle. Levitä niiden päälle mustaherukat, juustosiivut, juustoraaste ja rucolanlehdet.
-
Kuumenna pannu ja nosta ensimmäinen tortilla pannulle. Laita sille kanneksi toinen tortilla ja paina niitä lastalla yhteen. Paista noin 2 minuuttia, käännä tortilla ympäri ja ruskista myös toinen puoli. Paista loput quesadillat samoin.
-
Paloittele quesadillat ennen tarjoamista.