Kolmenlaisesta sipulista ja tilkasta etikkaa pyöräytetty jogurttidippi on sopivan raikas pari mausteisille potuille.
Kuumia ja aavistuksen makuhermojakin polttavia nduja-perunoita sekä raikkaan jogurttista dippiä, jossa maistuu sipuli kolmessa muodossa. Täydellinen lisä uudenvuoden ruokapöytään!
Juuri helpommaksi ei ruoanvalmistus voi mennä. Jauhoiset perunat lohkotaan ja pyöritellään ndujan, öljyn ja suolan kanssa. Perunat levitetään uunipellille, ja paistetaan uunissa kypsäksi.
Perunoiden paahtuessa valmistuu simppeli sipulidippi. Dippiin tulee mukavasti eri makuja sekä koostumuksia, kun raikas ja mieto salottisipuli yhdistyy voimakkaaseen valkosipuliin sekä paahteiseen sipulirouheeseen. Tilkka omenaviinietikkaa viimeistelee kastikkeen.
Ndujaperunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, nduja-tahna ja suola.
-
Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
-
Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki dipin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
-
Hienonna persilja perunoiden joukkoon.
Tämä ei ole kasvisruokaa, vaikka onkin laitettu kasvis-kategorian alle. Nduja-tahnassa on makkaraa.