Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
20 min
Helppo
Nuudeli-tofukeitto
Ainesosat
2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
ps
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suolaa)
Lisäksi
öljyä paistamiseen
Vaiheet
-
Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.
-
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.
-
Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.
-
Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi
-
Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.