
Rapea ja mehukas varhaiskaali on parsan veroinen sesonkiherkku. Siitä syntyy esimerkiksi tämä koukuttavan hyvä aasialaistyyppinen nuudelisalaatti.
Nuudeli-varhaiskaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
-
Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.
-
Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.
-
Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.
-
Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.
-
Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.
-
Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, kasvikset, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.
-
Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.
Vinkki: Jos haluat salaatista gluteenittoman, käytä esimerkiksi riisi-, lasi- tai tattarinuudeleita sekä tavallisen soijakastikkeen tilalla fermentoitua soijakastiketta tai tamaria.
Minkä tyyppisiä nuudeleita tähän on käytetty? Nuudeleita kun on moneen lähtöön.
Kiitos kysymyksestä! Tähän salaattiin sopivat mitkä tahansa nuudelit, joten tässä voi käyttää vehnä- tai munanuudeleita tai vaikka riisinuudeleita.
Mitä proteiininlähdettä tähän suositeltaisiin?
Kiitos kysymyksestä! Salaattiin sopivat hyvin esimerkiksi tofu, munakassuikaleet, broileri ja katkaravut.
Laitoin proteiinilisäksi edamame-papuja 😊