
Misopohjaisen ramenkeiton juuret ovat Japanissa, samoin kuin umamin. Suomeksi käännettynä umami tarkoittaa miellyttävää ja ruokahalua herättävää makua.
Nuudeliramen ja soijamarinoidut munat
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita ramenmunien valmistuksella. Keitä munia 6 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori. Sekoita tiiviskantisessa muovirasiassa soija, mirini ja sokeri. Lisää munat rasiaan ja anna maustua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Kääntele rasiaa muutaman kerran maustumisen aikana.
-
Leikkaa kevätsipulit ja retiisit viipaleiksi.
-
Kuumenna liemen vesi kattilassa ja lisää joukkoon miso sekä kasvisfondi.
-
Keitä nuudelit omassa kattilassaan napakan kypsiksi. Lisää sokeriherneet samaan kattilaan nuudelien kanssa viimeiseksi minuutiksi.
-
Valuta nuudelit ja sokeriherneet ja jaa lautasille. Annostele kuuma liemi päälle. Lado keiton pinnalle retiisit, kevätsipulia, korianteria ja puolitetut kananmunat.