
Paahdetut kasvikset voi joko lämmittää uudestaan ennen käyttöä tai syödä kylminä. Voit tarjota ne myös sellaisenaan aterian lisukkeena.
Paahdetut kasvikset kahdella tapaa
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori bataatti ja punasipuli, ja leikkaa ne kukkakaalin kanssa sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Laita kasvikset uunipellille ja sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Paahda uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Jaa jäähtyneet kasvikset neljään annosrasiaan, josta ne on helppo napata käyttöön haluttuna päivänä. Kasvikset säilyvät hyvinä jääkaapissa 3–4 päivää. Paahdetut kasvikset voi joko lämmittää uudestaan ennen käyttöä tai syödä kylminä.
MINTTUTSATSIKI
Ainekset
Työvaiheet
-
Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Purista kurkusta irtoava neste pois. Sekoita loput tsatsikin aineet kurkkuraasteen joukkoon.