
Jos rakastat kesäkeittoa, kokeile klassikkosopan kasviksia vaihteeksi myös paahdettuna. Kylmä, kermainen piimäkastike pyöristää maut yhtä lempeästi kuin kesäkeiton liemi.
Paahdetut kesäkasvikset ja piimäkastike
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa perunat puhtaiksi kylmässä vedessä. Puolita tai lohko ne.
- Sekoita kulhossa öljy, suola ja pippuri. Pyöräytä perunat mausteöljyssä ja kumoa ne leivinpaperin päälle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
- Pese porkkanat ja rapsuta halutessasi kuoret pois. Leikkaa porkkanat kapeiksi lohkoiksi tai kuorimaveitsellä nauhoiksi. Huuhdo retiisit, sipulit ja kukkakaali. Puolita retiisit ja säästä hyväkuntoiset lehdet. Hienonna sipulinvarret ja lohko sipulit. Irrottele kukkakaalin kukinnot ja paloittele varsi. Riivi herneet paloista.
- Sekoita perunoiden sekoituskulhossa öljy, rakuuna, suola ja pippurit. Kumoa kasvikset kulhoon. Säästä sipulinvarsia ja retiisinlehtiä viimeistelyyn. Pyöräytä sekaan mausteet. Levitä kasvikset perunoiden päälle pellille. Jatka paahtamista 8–10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Valmista paiston aikana piimäkastike sekoittamalla ainekset keskenään.
- Viimeistele kasvikset retiisinlehdillä, sipulinvarsilla ja lehtipersiljalla. Tarjoa piimäkastikkeen kanssa.