Syyssadosta tehdyt pihvit kypsyvät nopeasti ja ovat mehukkaita. Maapähkinä korostaa palsternakan pähkinäisiä makuja ja antaa pihveihin kuitua ja pehmeitä rasvoja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
35 min
Helppo
Pähkinäiset juurespihvit
Ainesosat
1
iso
peruna
250
g
punajuurta
250
g
palsternakkaa
2
(150 g)
porkkanaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
2
kananmunaa
2
rkl
vehnäjauhoja
Yrttikastike
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
1 1/2
dl
maustamatonta jogurttia
1
rkl
hunajaa
ripaus
suolaa
Vaiheet
- Kuori peruna, punajuuret, palsternakka ja porkkanat. Rouhi maapähkinät. Raasta juurekset raastimen karkealla terällä. Yhteensä raastetta tulisi olla noin litra.
- Sekoita kulhossa juuresraaste, pähkinärouhe, sitruunanmehu, suola, kananmunat ja vehnäjauhot.
- Nostele leivinpaperin päälle pellille nokareita juurespihvitaikinaa. Tasoita pinta. Taikinasta tulee noin 12 pihviä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista kastike. Hienonna yrtit ja sekoita yhdessä jogurtin ja hunajan kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile pihvien kanssa.