Syyssadosta tehdyt pihvit kypsyvät nopeasti ja ovat mehukkaita. Maapähkinä korostaa palsternakan pähkinäisiä makuja ja antaa pihveihin kuitua ja pehmeitä rasvoja.
Pähkinäiset juurespihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori peruna, punajuuret, palsternakka ja porkkanat. Rouhi maapähkinät. Raasta juurekset raastimen karkealla terällä. Yhteensä raastetta tulisi olla noin litra.
- Sekoita kulhossa juuresraaste, pähkinärouhe, sitruunanmehu, suola, kananmunat ja vehnäjauhot.
- Nostele leivinpaperin päälle pellille nokareita juurespihvitaikinaa. Tasoita pinta. Taikinasta tulee noin 12 pihviä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista kastike. Hienonna yrtit ja sekoita yhdessä jogurtin ja hunajan kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile pihvien kanssa.