
Paistettua kvinoaa ja tofua
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsästä kvinoasta ylimääräinen keitinvesi pois. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esim. juustohöylällä ja laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Lisää joukkoon limetin mehu suola ja sokeri. Sulje kansi ja hölskyttele voimakkaasti noin minuutin ajan. Hienonna korianteri ja lisää seesaminsiementen kanssa kurkkujen joukkoon lusikalla sekoittaen.
-
Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja puolita minimaissit pitkittäin.
-
Kuivaa tofupala ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi. Paista tofukuutioita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Siirrä tofukuutiot syrjään pannulta omaan kulhoonsa ja sekoita joukkoon soijakastike.
-
Lorauta tilkka öljyä lisää pannuun ja paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja maissit. Lisää kvinoa pannuun muutaman minuutin paistamisen jälkeen. Nosta hieman lämpöä ja jatka paistamista sekoitellen kunnes kvinoa on kuumaa ja aavistuksen rapeutunutta. Palauta tofut pannulle ja sekoita kvinoan sekä kasvisten joukkoon.
-
Hienonna kevätsipulinvarret ja ripottele valmiin ruoan päälle. Tarjoa heti hölskykurkkujen kanssa.
Vinkki! Paistettua riisiä muistuttavassa ruoassa on tärkeää käyttää nimenomaan ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä.