Paistettu riisi on herkullista hävikkipikaruokaa. Voit lisätä siihen mitä kaapista löytyy.
Paistettua riisiä tofulla
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellisenä päivänä keitettyä riisiä.
-
Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Paista tofut 1 rkl öljyä pannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle.
-
Kuori sipulit ja hienonna. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita 1 rkl öljyssä hetken ajan, lisää valkosipuli, porkkana ja inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia.
-
Nosta lämpötilaa ja lisää riisi ja herneet. Paista riisiä kuumalla pannulla, älä pelkästään lämmitä, varo polttamasta. Sekoita paistamisen aikana. Lisää lopuksi paistettu tofu.
-
Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä pehmeäksi kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa.
-
Mausta soijalla, osterikastikkeella, seesamiöljyllä ja sitruunamehulla. Sekoita ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja tuoretta korianteria.