Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
9:24 | 11.3.2020

Paistetut nuudelit mie goreng

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Laura Kaapro KUVA Laura Kaapro

Paistetut nuudelit, mie goreng, on perinteisimpiä indonesialaisia ruokia. Sen joukkoon sopivat melkein mitkä tahansa kasvikset. Jos haluat lisää proteiinia, lisää nuudelipannuun tofua, broileria tai katkarapuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
20 min
Helppo

Paistetut nuudelit mie goreng

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
8
kiinankaalin lehteä (tai noin ¼ kiinankaalia)
200
g
sokeriherneenpalkoja
150
g
ohuita vehnänuudeleita
2
kananmunaa
3
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sambal oelek -chilitahnaa
(viimeistelyyn kevätsipulia tai tuoretta korianteria)

Vaiheet

  1. Kuori salotit, valkosipulinkynnet, porkkanat ja pala tuoretta inkivääriä.
  2. Leikkaa salotit ja porkkanat ohuiksi tikuiksi, hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri.
  3. Huuhtele ja kuivaa kiinankaalin lehdet. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  4. Suikaloi myös sokeriherneet ja jätä odottamaan.
  5. Kuumenna vettä kattilassa ja keitä nuudelit napakan kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit siivilässä ja upota heti kylmään veteen. Jätä odottamaan.
  6. Riko kananmunat syvälle lautaselle tai kulhoon ja vatkaa kevyesti haarukalla tai vispilällä.
  7. Kuumenna suuri paistinpannu ja lisää pieni tilkka öljyä. Kaada kananmunat pannuun ja kääntele pannua, jotta kananmunat leviävät ohueksi kerrokseksi. Paista nopeasti munakkaaksi molemmin puolin ja siirrä työlaudalle odottamaan.
  8. Lisää loput öljystä. Paista salottia ja porkkanaa kovalla lämmöllä koko ajan käännellen noin 3 minuuttia.
  9. Lisää kiinankaali, valkosipuli ja inkivääri. Paista 2 minuuttia.
  10. Valuta nuudelit siivilässä ja lisää pannuun.
  11. Yhdistä pienessä lasissa soijakastike, hunaja ja sambal oelek. Lisää pannuun.
  12. Sekoita joukkoon myös sokerihernesuikaleet ja pöyhäise pannun ainekset vielä sekaisin muutaman kerran.
  13. Kaada ruoka tarjoiluvadille tai suoraan annoslautasille.
  14. Leikkaa munakas ohuiksi suikaleiksi ja jaa päälle. Viimeistele halutessasi vielä hienonnetulla kevätsipulilla tai tuoreella korianterilla.

Vinkki! Kaipaatko ruokaan enemmän proteiinia? Lisää mukaan kuutioitua kiinteää tofua, broilerisuikaleita tai katkarapuja. Paista proteiini aluksi tilkassa öljyä ja siirrä syrjään. Lisää joukkoon paistamisen loppuvaiheessa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
paistetut nuudelit
Vegebaari
30 minuuttia
arkiruoka

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Joulukinkku ruiskuoressa

Sienisalaatti suolasienistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini