Anski on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Palak paneer sekä naan leipä
Palak paneer sekä naan leipä

Palak paneer on herkullinen ja nopea arkiruoka kasvisruokaa arvostavalle. Kun lisäät joukkoon pähkinöitä, niin saat lisää vielä lisää proteiinia ja makua. Tulisuutta voit säädellä vähentämällä currytahnan annostusta. Annokseen voi käyttää joko tuoretta, tai pakastepinaattia. Naan leipä pannulla syntyy nopeasti paistinpannulla samaan aikaan, kun kastike valmistuu.

Annoksia
2
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo

Palak paneer pähkinöillä

Ainekset

1
rkl
vehnäjauhoja
0,5
dl
vettä
1
tl
korianterin siemeniä
1
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa, eli juustokuminaa
1
tl
punaista chilijauhetta
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kpl
valkosipulin kynsi
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
rkl
punaista currytahnaa
1
prk
kookoskermaa (250 ml)
1
pussi
pakastepinaattia (250 g)
1
pkt
esim. Valion kotijuustoa kuutioituna
70
g
pähkinöitä, esim. cashew

Työvaiheet

1. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan huolellisesti ja laita sivuun odottamaan.
2. Laita ruokaöljyä tilkka pannulle ja lisää siihen korianteri, kurkuma, chili ja jeera ja kuullota hetki miedolla lämmöllä. (Mausteet alkavat tuoksua hyvältä.)
3. Lisää mausteiden joukkoon hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja jatka kuullottamista. Lisää currytahna ja sekoita hyvin joukkoon. Anna hauta n. 5 minuuttia koko ajan miedolla lämmöllä.
4. Lisää pakastepinaatti ja sokeri, jos lisäät pinaatin jäisenä, niin sulattele rauhallisesti.
5. Lisää vehnäjauhoseos ja sekoita hyvin joukkoon, anna hauta hetken keskilämmöllä.
6. Lisää kookoskerma ja anna hautua vielä ilman kantta n. 5 minuuttia.
7. Lisää joukkoon kuutioitu kotijuusto sekä pähkinät ja kiehauta seos.
'
Huomaa; jos käytät tuoretta pinaattia, niin ryöppää niitä 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, valuta ja laita sen jälkeen jääkylmään veteen hetkeksi ja valuta taas. Hienonna sen jälkeen tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Tuoretta pinaattia käytettäessä tarvitaan hieman vähemmän vehnäjauhoja sakeuttamaan kastiketta. Jos kastikkeesta tulee liian vahvaa, niin ohenna vedellä.

Nauti joko keitetyn riisin ja/ tai naan leivän kanssa.
Naan leivästä löytyy hyviä reseptejä netistä. Leivät voi kypsentää myös paistinpannulla. Paista ohuita leipiä pannulla ilman rasvaa n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Käytä keskilämpöä, jotta taikinaan muodostuu mukavia ilmakuplia. Huomaa, että taikinaa tulee nostattaa ennen valmistusta n. 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

"Ei enää yhteen liimautuneita spagettinauhoja", Michelin-kokki Jari Vesivalo lupaa ja lisää pastan kylmään veteen. Makoisan pekonispagetin lopputulokseen on myös pari muuta kikkaa. 

Michelin-palkitun Olo-ravintolan päällikkö Jari Vesivalo kokkaa henkilöstön lounaalla arkiselta kuulostavaa pekonispagettia. Mutta koska hän on tähtikokki, reseptissä on muutama yllätys.

Erikoisin niistä on se, että spagetti lisätään jo kylmään veteen. Tällä tempulla pasta pysyy...

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin pekonispagetti

Ainekset

100
g
pancettaa tai pekonia
500
g
spagettia
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
keltuainen
½
tl
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
sitruunamehua
lisäksi
100
g
pecorino-juustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi pancetta ja laita se huoneenlämpöiseen pannuun. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes rasva irtoaa. Siirrä pannu sivuun ja pidä lämpimänä.
  2. Laita spagetti isoon kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes pasta peittyy. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja keitä kypsäksi. Valuta spagetti, ja säästä keitinvesi.
  3. Siirrä pancettapannu takaisin liedelle ja kääntele spagetti joukkoon. Lisää hiukan keitinvettä ja sekoita, kunnes suurin osa vedestä imeytyy pastaan. Spagetti saa jäädä kosteaksi. Siirrä pannu liedeltä ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Sekoita kananmuna, keltuainen ja loraus jäähtynyttä keitinvettä keskenään ja sekoita se kevyesti pastan joukkoon. Tarjoa pasta raastetun pecorinon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkarabataatit

Ainekset

1
iso bataatti
1
tl
suolaa
100
g
maustettua tuorejuustoa, esim. paprika-chili
100
g
grillimakkaraa
1
tlk/290 g
kikherneitä
1
rkl
öljyä
rouhittua mustapippuria
5
dl
villirucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
  2. Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.

Kommentit (0)