Uunissa paahdettu parsa on erityisen maukasta, pehmeän pähkinäistä ja helppoa valmistaa.
Parsainen uunipolenta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 220 asteeseen.
-
Huuhtele parsat ja poista niistä kuivat tyviosat. Pilko parsat muutamaan osaan.
-
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna timjami.
-
Laita parsat, valkosipulit, tomaatit ja öljy (2 rkl) kulhoon. Lisää timjami, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
-
Laita polentaryynit matalaan, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta vesi, maito ja voi kattilassa. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita kuuma liemi polentan joukkoon. Levitä kasvikset pinnalle.
-
Kypsennä polentaa uunissa 20–25 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.
-
Lisää valutettu juusto polentan päälle juuri ennen tarjoilua.
VINKKI Tarjoa polentan kanssa keittokinkkua tai ilmakuivattua kinkkua. Burrata-juuston voi korvata mozzarellalla.