ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Uunissa paahdettu parsa on erityisen maukasta, pehmeän pähkinäistä ja helppoa valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsainen uunipolenta

Ainekset

1
nippu (450 g)
parsaa
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku tuoretta timjamia
2 + 1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
polentaa
5
dl
vettä
2
dl
maitoa
25
g
voita
1
kasvisliemikuutio
LISÄKSI
1
pkt (125 g)
burrata-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  2. Huuhtele parsat ja poista niistä kuivat tyviosat. Pilko parsat muutamaan osaan.

  3. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna timjami.

  4. Laita parsat, valkosipulit, tomaatit ja öljy (2 rkl) kulhoon. Lisää timjami, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

  5. Laita polentaryynit matalaan, öljyttyyn uunivuokaan. Kiehauta vesi, maito ja voi kattilassa. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita kuuma liemi polentan joukkoon. Levitä kasvikset pinnalle.

  6. Kypsennä polentaa uunissa 20–25 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

  7. Lisää valutettu juusto polentan päälle juuri ennen tarjoilua.

VINKKI Tarjoa polentan kanssa keittokinkkua tai ilmakuivattua kinkkua. Burrata-juuston voi korvata mozzarellalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Tarjoa rapeat kukkakaalit hummuspediltä ja dippaa niitä matkalla haukattavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamikukkakaali

Ainekset

1
pkt (300 g)
tofua, esim. Jalotofu Kylmäsavu tai Aasia
1
kukkakaali
dl
bbq-kastiketta
½
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
rkl
(seesami)öljyä
1
prk
hummusta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Taputtele tofu kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa tofu pitkittäin kolmeksi siivuksi. Taittele talouspaperi tofupalojen päälle. Aseta leikkuulauta päälle painoksi 10 minuutiksi.
  2. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja pilko ulkolehdet. Laita kukkakaalit ja lehdet kulhoon.
  3. Sekoita bbq-kastikkeeseen savupaprika ja suola. Pyöräytä kastike ja seesaminsiemenet kukkakaalin joukkoon.
  4. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Paista rapean kypsäksi noin 10 minuuttia.
  5. Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofu pannulla rapeaksi. Sipaise tofupaloille seesamiöljyä.
  6. Kuumenna uunin grillivastus. Lisää tofupalat kukkakaalien joukkoon ja grillaa 5 minuuttia.
  7. Tarjoa valmiin hummuksen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 335 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Voit valmistaa kaikki lempijuureksesi Hasselbackan perunoiden tyyliin. Korppujauhot ja parmesaani paahtuvat uunissa herkullisen rapeiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hasselbackan juurekset

Ainekset

4
punajuurta
2–4
pientä naurista tai hunajanaurista
2–3
pientä palsternakkaa
½
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
50
g
voita
1
dl (30 g)
parmesaania raastettuna
1
dl
korppujauhoja
2
rkl
tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
½
tl
paprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori juurekset. Leikkaa juureksiin terävällä veitsellä ohuita viiltoja vieri viereen, mutta älä leikkaa aivan ”pohjaan saakka”. Nosta juurekset uunivuokaan.

  2. Hiero juuresten pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä 225-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske lämpötila 180 asteeseen.

  3. Yhdistä kulhossa pehmeä voi, raastettu parmesaani, korppujauhot, hienonnettu rosmariini ja paprikajauhe. Levitä seos juuresten päälle. Paista vielä 40–50 minuuttia 180 asteessa, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pinta paahtuu rapeaksi.

VINKKI! Isoihin juureksiin on helpompi tehdä viillot, jos ne puolittaa ensin. Silloin ne myös kypsyvät nopeammin. 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Pikkutomaatit ovat pitsan päällä makeita kuin kirsikat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + 2–3 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapitsat

Ainekset

4
pakastettua pitsataikinapalloa, esim. Fazer (yht. 600 g)
Tomaattikastike
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
1
rkl
ndujaa eli salamilevitettä
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
pilkottua rosmariinia
1
rkl
tummaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouheena
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
rosmariinin oksia

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan huoneenlämpöön 2–3 tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
  2. Lisää tomaattimurska kattilaan. Lisää joukkoon nduja, silputtu valkosipuli ja rosmariini. Hauduta kastiketta 20 minuuttia, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi pitsalle.
  3. Lisää balsamico, suola ja pippuri. Anna jäähtyä.
  4. Laita pelti uuniin. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  5. Kauli taikinapalloista pitsapohjat leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja revi mozzarellaa. Lisää kirsikkatomaatit ja rosmariinin oksat.
  6. Vedä pitsat leivinpaperin avulla kuumalle uunipannulle. Paista noin 10 minuuttia.

Vinkki! Tomaattikastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.