Nopea ja vaivaton perunarösti saa lisämakua hapankaalista. Myös vatsa tykkää.
Peruna-hapankaalirösti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja raasta ne raastimen isolla terällä. Purista raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Valuta myös hapankaali siivilässä. Yhdistä raaste ja kaali kulhoon. Lisää mausteet.
- Kuumenna 2 rkl voita ja öljyä pannulla. Taputtele puolet peruna-kaaliraasteesta pannulle noin sentin kerrokseksi. Paina aluksi röstiä paistinlastalla litteämmäksi ja tasoita reunoja jämäkämmiksi. Paista miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia, käännä ja paista toinenkin puoli rapsakaksi. Paista samoin toinen rösti.
- Hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoile kastike röstien kanssa.