Nopea ja vaivaton perunarösti saa lisämakua hapankaalista. Myös vatsa tykkää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 isoa röstiä
20 min
Helppo
Peruna-hapankaalirösti
Ainesosat
2
isoa (yht. 300 g)
kiinteää perunaa
1⁄2
rs (150 g)
hapankaalia
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
1⁄4
tl
kuminaa
1⁄4
tl
mustapippuria rouhittuna
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
Kastike
1
ruukku tilliä
1⁄2
sitruunan mehu
1
rs (170 g)
merileväkaviaaria
1
rs (150 g)
ranskankermaa
2
tl
maalaissinappia
1⁄2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori perunat ja raasta ne raastimen isolla terällä. Purista raasteesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Valuta myös hapankaali siivilässä. Yhdistä raaste ja kaali kulhoon. Lisää mausteet.
- Kuumenna 2 rkl voita ja öljyä pannulla. Taputtele puolet peruna-kaaliraasteesta pannulle noin sentin kerrokseksi. Paina aluksi röstiä paistinlastalla litteämmäksi ja tasoita reunoja jämäkämmiksi. Paista miedolla lämmöllä noin 8 minuuttia, käännä ja paista toinenkin puoli rapsakaksi. Paista samoin toinen rösti.
- Hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoile kastike röstien kanssa.