Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla pieniä pinaattilettuja vai isoja ohukaisia? Taikinan voi paistaa yhtä hyvin lettu- tai muurinpohjapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 pientä lettua
Valmistusaika
30 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut

Ainekset

2
munaa
½
l
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
2
l
(tai 2 rs á 70 g) pinaatinlehtiä
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Riko ja vatkaa munat kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia tai pidempään viileässä.
  3. Huuhtele tuoreet pinaatinlehdet. Kumoa ne kosteina pannulle ja anna hautua muutama minuutti pehmeiksi. Saksi lehdet pienemmiksi paloiksi tai silpuksi. Lisää pinaatit taikinaan.
  4. Paista letut voissa molemmin puolin kullankeltaisiksi.
  5. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Vinkki! Taikina vain paranee, jos se saa levätä yön yli jääkaapissa. Lisää kuitenkin pinaatti vasta ennen paistoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Napakat sydänsalaatit voi paistaa paistetun lohen kaveriksi nopeasti pannulla, jolloin ne säilyvät mukavan rapeina. Raikkaassa kastikkeessa on linssien ansiosta myös proteiinia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin sydänsalaatti ja linssikastike

Ainekset

2
pss (á 200 g)
sydänsalaattia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
KASTIKE
1
prk (n. 380 g)
käyttövalmiita vihreitä linssejä
½
ruukkua lehtipersiljaa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sinappia
½
tl
suolaa
(tilkka vettä)

Työvaiheet

  1. Aloita kastikkeesta. Valuta linssit siivilässä. Hienonna persilja. Laita linssit ja yrtit sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja soseuta tasaiseksi. Jos kastike on paksua, lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Sivele pintaan öljyä. Laita salaatit leikkuupinta alaspäin pannulle tai grilliparilalle. Paista noin 5 minuuttia.

  3. Nosta paahdetut salaattilohkot lautaselle ja lusikoi päälle kastiketta. Tarjoile heti.

VINKKI! Salaatin päälle sopivat myös paistetut leipäkuutiot, paahdetut pähkinät tai tuoreet herneet.