ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahden ateria, jota ei ole hinnalla pilattu! Ruuan hinnaksi tulee annosta kohden vain kaksi ja puoli euroa. Sitä paitsi pinaattilettuihin pätee vanha totuus: tuplasti parempia itse tehtynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Pinaattiletut ja puolukkasurvos

Ainekset

1
pussi (200 g)
pakastelehtipinaattia
4
dl
maitoa
2
kananmunaa
dl
spelttijauhoja
¾
tl
suolaa
voita paistamiseen
Lisäksi
2
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta lehtipinaatti. Silppua se pieneksi.
  2. Lisää maidon joukkoon munat, jauhot, suola sekä pinaatti. Anna taikinan turvota vähintään 20 minuuttia.
  3. Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
  4. Survo puolukat kevyesti ja lisää joukkoon sokeri. Tarjoa puolukkasurvosta lettujen kanssa.

Vinkki! Jos haluat ateriasta täyttävämmän, lisukkeiksi sopivat myös keitetyt kananmunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton! Kreikkalaiseen tyyliin sen päälle kootaan fetaa, oliiveja ja maukasta tomaattikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreikkalainen pannupizza

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
35
g (n. 2/3 palaa)
hiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja (durum tai 00-jauhatus)
Tomaattikastike
dl
paseerattua tomaattia
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
sitruunan kuori
Täytteet
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
kalamataoliiveja
150
g
fetajuustoa
(5
dl
babypinaattia)
Lisäksi
n. 2
rkl
oliiviöljyä/pannu

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, suola ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
  2. Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita mausteet siihen. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi kastikkeeseen.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilma 225º). Laita kaksi tyhjää valurautapannua (Ø noin 25 cm) uuniin.
  5. Puolita taikina. Muotoile palat jauhotetuin käsin pannujen kokoisiksi pizzapohjiksi. Ota pannut uunista ja valuta öljyä pannuun. Siirrä pohjat varovasti kuumiin pannuihin.
  6. Lusikoi kastike pizzapohjille. Levitä punasipuli ja oliivit päälle. Murustele feta pinnalle ja kypsennä pizzoja uunissa noin 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele halutessasi babypinaattia kypsille pizzoille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mango toimii kastikkeessa raikkaiden yrttien makeana vastaparina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääribroileri, pikakasvikset ja mango-minttukastike

Ainekset

4
broilerin ohutleikettä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
200
g
sokeriherneitä, parsaa tai muita vihreitä kauden kasviksia
1 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
makeaa thai-chilikastiketta
1/4
dl
siirappia
2
tl
inkivääritahnaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki marinadin aineet keskenään ja marinoi 15 minuuttia.
  2. Tee tässä vaiheessa mango-minttukastike.
  3. Halkaise herkkusienet. Huuhtele sokeriherneen palot. Jos käytät parsaa, kuori ne ja poista kovat kannat.
  4. Paista broilerinleikkeitä öljyssä pannussa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Ota pihvit pois pannusta. Lisää herkkusienet ja kasvikset pannuun ja kypsennä muutama minuutti. Laita pihvit lämpimien kasvisten päälle pannuun. Tarjoa broileri minttukastikkeen kanssa (ks ohje alhaalla).

Mango-minttukastike

Ainekset

1
syöntikypsä mango tai 300 g pakastettua mangoa sulatettuna
1/2
sitruunan mehu
1
ruukku (2 dl)
mintunlehtiä
1/2-1
ruukkua
korianteria
1
vihreä mieto chili
1/2
tl
kuminan siemeniä
1/2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
(1
rkl
turkkilaista jogurttia)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango ja hienonna yrtit tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunanmehu joukkoon.
  2. Lisää loput aineet suolaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Soseuta tasaiseksi. Sekoita joukkoon suola (ja jogurtti).

Kommentit (1)

Vierailija

Toimisikohan tämä valmiin mangochutneyn kanssa jos on laiska eikä jaksa puljata kastikkeen kanssa?

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (5)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.