Rapeapintaisiksi pariloidut briossisämpylät kätkevät sisälleen muhevan täytteen: harissamarinadilla maustettua, pikaisesti paistettua portobellosientä, mozzarellaa ja pinaattia.
Vinkki! Nappaa briosseihin täytteeksi kaupan isoimmat sienet. Portobellon halkaisija saa olla yhtä suuri kuin pehmoisen briossisämpylän.
Portobellobriossit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa veitsellä kevyet ristiviillot sienten lakkeihin ja lyhennä tarvittaessa jalkaa.
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin aineet tasaiseksi ja valele seos kauttaaltaan sienille.
-
Paista sieniä kuumassa paistinpannussa ilman rasvaa runsas 1 minuutti molemmin puolin.
-
Halkaise briossit. Valuta mozzarellat ja viipaloi ne. Peitä briossin pohja mozzarellalla ja ripottele juustoviipaleille sormisuolaa. Lado päälle pinaattia, paistetut sienet ja toinen kerros pinaattia. Paina briossin kansi paikoilleen ja pariloi sämpylä kuumaksi voileipägrillissä tai vohveliraudalla.