Punajuurisosepussista upean värinen ja makuinen risotto syntyy kuin itsestään.
Punajuuririsotto
Ainekset
Työvaiheet
- Silppua sipuli. Kuullota sipuli öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon riisi ja sekoita pari minuuttia.
- Lisää joukkoon puolet vedestä ja liemikuutio. Sekoita, kunnes kuutio liukenee. Lisää punajuurisose, sitruunamehu ja timjami.
- Sekoita risottoa ja lisää loppu neste vähitellen. Hauduta risottoa yhteensä 25 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
- Leikkaa vuohenjuustosta kiekkoja. Paista juustoa pannulla pari minuuttia molemmin puolin.
- Nosta juusto annoksen päälle ja lisää pinnalle rucolaa. Rouhi päälle maun mukaan pippuria.
Vinkki! Risoton voi tehdä myös bataattisoseesta.