
Perinteisen pyttipannun tapaan tämänkin ruuan aineksia voi vaihdella sen mukaan, mitä kasvimaalta nousee. Minikokoiset varhaispotut kypsyvät paistamalla mukavan rapeiksi.
Pyttipannu varhaiskasviksista
Ainekset
Työvaiheet
- Irrottele kukkakaalinuput toisistaan ja leikkaa ne noin sentin viipaleiksi. Pese perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi varsi. (Puhdista kantarellit.) Leikkaa parsat muutaman sentin paloiksi.
- Kiehauta herneet. Jos perunat ovat hyvin pieniä, niitä ei tarvitse esikeittää, mutta hiukan suurempia perunoita kannattaa keittää 5 minuuttia ennen paistamista.
- Kuumenna öljy kookkaassa paistinpannussa tai vokissa. Lisää kukkakaali, perunat ja porkkanat. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia. Lisää sipuli, sienet ja parsapalat. Mausta suolalla tai soijakastikkeella ja pippurilla. Hienonna yrtit sekaan.
- Paista kananmunat toisessa pannussa. Jatka kasvisten kypsentämistä niin kauan, kunnes kananmunat on paistettu. Jaa pyttipannu lautasille ja nosta kananmunat päälle.