
Anu Brask valmistaa Soppa365-ohjelmassa ramenia, eli nuudelikeittoa vegeversiona. Parhaimmillaan ramenista on koko seurueen ruoaksi, jonka jokainen syöjä viimeistelee itse pöydässä haluamillaan lisukkeilla. Jos joukossa on muitakin kun kasvissyöjiä, lisukkeeksi sopii broilerikin.
Katso videolta, miten teet marinoituja kananmunia. Marinoitujen kananmunien ohjeen löydät myös täältä.
Broilerinuudelikeiton ohjeen löydät täältä.
Ramen eli japanilainen nuudelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät nuudelit ja jätä ne odottamaan.
- Leikkaa kevätsipulit 1/2 cm:n paksuisiksi renkaiksi. Puolita sienet. Kuumenna öljy pannussa ja paista kevätsipulit, sienet ja sokeriherneet pikaisesti. Jos käytät pakastettuja herneitä, ne saavat olla jäisiä pannulle laitettaessa.
- Kiehauta vesi. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot, teriyakikastike ja misotahna.
- Jaa nuudelit, sieni-herneseos kulhoihin. Kauho päälle lientä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Vinkki! Lisää kulhoon myös paistettua tofua, katkarapuja tai kypsää broileria. Myös marinoidut kananmunat sopivat keittoon hyvin.
Vinkki! Japanilaista misotahnaa myydään aasialaisten kauppojen lisäksi luontaistuotekaupoissa ja isoissa marketeissa. Teriyakikastiketta ja seesaminsiemeniä myydään tavallisissa marketeissa.