
Rapeat kvinoa-pinaattipihvit ja edamamehummus
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kypsä kvinoa siivilään ja anna ylimääräisen veden valua pois.
-
Hienonna pinaatti veitsellä mahdollisimman pieneksi. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita pinaatti, sitruunan kuori, juustokumina, suola ja mustapippuri kvinoan joukkoon.
-
Kippaa edamamet kapeaan, korkeaan kulhoon. Revi joukkoon lehtipersiljan oksat. Lisää tahini, suola ja sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella. Ohenna hummusta lorauksella kylmää vettä.
-
Muotoile pihvit kostutetuin käsin ja paista öljyssä keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoa lämpiminä edamame-hummuksen ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Kotimainen kvinoa puuroutuu keitettäessä ja pitää näin pihvit kasassa paistettaessa.