Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 20 kpl
30 min
Helppo
Ras el hanout -vegepullat
Ainesosat
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä
1½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoa (esim. Yutaka)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
n. 2
dl
seesaminsiemeniä
Vaiheet
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannussa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
-
Valuta kikherneet ja hienonna persilja. Yhdistä ne sipuleiden, kananmunan ja pankojauhojen kanssa tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, ras el hanoutilla ja suolalla. Soseuta tasaiseksi.
-
Mittaa siemenet lautaselle. Pyörittele kostutetuilla käsillä kikherneseoksesta pieniä pullia ja kääntele ne siemenissä.
-
Paista pyörykät öljyssä pannussa keskilämmöllä kauniin värisiksi. Voit kypsentää ne myös 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.
Vinkki Pankojauho on karkeaa korppujauhoa. Voit tehdä sitä myös itse kuivahtaneesta leivästä tehosekoittimen leikkurissa.