Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.
Ricottapannu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
- Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
- Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
- Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.
Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.