Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
9:47 | 3.10.2020

Ryppyperunat eli papas arrugadas

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Kanarialaiset ryppyperunat ovat monen turistin suosikkiruoka. Älä säikähdä suolan määrää, sitä on tarkoituksella paljon!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Ryppyperunat eli papas arrugadas

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
pieniä perunoita (kiinteä lajike)
¾
dl
hienoa merisuolaa
vettä
MOJO ROJO -KASTIKE
2
punaista paprikaa
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
1
tl
savupaprikajauhetta
2
paahtoleipäpalaa
2
tl
punaviinietikkaa
ripaus suolaa
¾
dl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja laita ne isoon kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja peitä kattila puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita, kunnes ne ovat kypsiä. Vesi saa haihtua kattilasta, joten älä lisää vettä.

  3. Valmista perunoiden kiehuessa mojo rojo -kastike. Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Paloittele paprikat monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Paloittele mukaan myös kuoritut valkosipulinkynnet ja chili, josta voit poistaa siemenet halutessasi. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy parissa erässä koneen käydessä.

  4. Ota liina pois kattilan päältä. Anna kiehua matalalla lämmöllä, kunnes perunoiden kuoret rypistyvät ja kuivuvat. Ravista kattilaa kiehumisen aikana.

  5. Tarjoa ryppyperunat mojo rojo -kastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
Peruna
lisukkeet

Suosituimmat

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini