
Kanarialaiset ryppyperunat ovat monen turistin suosikkiruoka. Älä säikähdä suolan määrää, sitä on tarkoituksella paljon!
Ryppyperunat eli papas arrugadas
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese perunat huolellisesti ja laita ne isoon kattilaan. Lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää suola ja peitä kattila puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
-
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä perunoita, kunnes ne ovat kypsiä. Vesi saa haihtua kattilasta, joten älä lisää vettä.
-
Valmista perunoiden kiehuessa mojo rojo -kastike. Leikkaa paprikoista kannat ja poista siemenet. Paloittele paprikat monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Paloittele mukaan myös kuoritut valkosipulinkynnet ja chili, josta voit poistaa siemenet halutessasi. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy parissa erässä koneen käydessä.
-
Ota liina pois kattilan päältä. Anna kiehua matalalla lämmöllä, kunnes perunoiden kuoret rypistyvät ja kuivuvat. Ravista kattilaa kiehumisen aikana.
-
Tarjoa ryppyperunat mojo rojo -kastikkeen kanssa.
Nämä ovat todella hyviä varsinkin mojo rojo -kastikkeen kanssa. Kannattaa ehkä vielä korostaa että perunoita ei saa kuoria, edes ottaa kuorta pois ns. huonoista kohdista, muuten perunoista tulee sisältäkin hurjan suolaisia.
Tällä ohjeella tulee ihan tavallisia keitettyjä perunoita.Suolaa varmaan saisi olla enemmän.
Sopii myös mojo verden kanssa.