Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
16:17 | 24.2.2021

Sieni-halloumitacot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma halloumijuusto ja umamiset sienet, koukuttavan hyvä makupari! Meksikossa halloumin tilalla käytetään panela-juustoa, joka paistuu halloumin tavoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 (3 tacoa/annos)
30 min
Helppo

Sieni-halloumitacot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
osterivinokkaita tai portobellosieniä
2
valkosipulinkynttä
6
rkl
voita
1
tl
suolaa
3
tl
(meksikolaista) oreganoa
2
tl
anchochiliä (jauhettuna tai rouhittuna)
1
esikeitetty maissi
½
limettiä
¼
ruukkua
korianteria
2
pkt
halloumia
2
rkl
voita
Lisäksi
12
maissitortillaa
paahdettua tomaattisalsaa (ohje alla)

Vaiheet

  1. Viipaloi sienet ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pinnoitetussa pannussa puolet voista ja lisää puolet sienistä. Paista noin 5 minuuttia, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Siirrä sivuun ja paista loput sienistä samoin. Yhdistä sienet pannussa, lisää mausteet ja paista vielä muutama minuutti. Peitä kannella ja pidä lämpimänä.
  2. Pyyhi maissi kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna valurautapannu tai parilapannu ja paista maissi kauttaaltaan ruskeaksi, noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa maissinjyvät tukevalla veitsellä irti tähkästä. Laita maissit kulhoon ja purista päälle limetin mehua. Hienonna korianteri valmiiksi.

  3. Viipaloi halloumi noin ½ cm:n paloiksi. Kuumenna pinnoitettu pannu, lisää voi ja paista siinä halloumiviipaleita molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

  4. Levitä lämpimille tacoille ensin kuumat halloumit, lisää sitten sienet ja maissi. Annostele päälle paahdettua tomaattisalsaa ja hienonnettua korianteria. Tarjoa heti.

Vinkki! Anchochili on hedelmäisen ja hieman makean makuinen tumma chili. Se on myös melko miedon makuinen. Anchochili on oikeastaan poblanochili, joka on saanut kasvaa, jolloin chilin väri on muuttunut vihreästä tummaksi. Poblanochilit poimitaan aina vihreinä.

Paahdettu tomaattisalsa

Ainesosat

4
(400 g)
tomaattia
2
valkosipulinkynttä kuorineen
1
iso jalapenochili
1
pieni sipuli
½
limettiä
¼
ruukku
korianteria
¼
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Paista tomaatteja, valkosipulinkynsiä ja jalapenoa valurautapannussa, kunnes kasvisten pinta on kauttaaltaan mustunut. Valkosipulit ja chili tummuvat 5–10 minuutissa, tomaatit hieman pidempään.
  2. Anna jäähtyä hetki ja kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta.

  3. Laita valkosipulit ja chili mortteliin ja jauha tasaiseksi. Lisää tomaatit ja jauha tasaiseksi. (Voit käyttää myös sauvasekoitinta, mutta älä jauha soseeksi.)

  4. Hienonna sipuli. Purista limetistä mehu ja hienonna korianteri. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä ja lisää salsaan yhdessä hienonnetun korianterin ja limetinmehun kanssa. Mausta suolalla. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Vinkki! Meksikolaisille ruuille on tyypillistä, että kasvikset, yleensä tomaatti, sipulit ja chili, paahdetaan pannussa tummanpuhuviksi ennen ruuan valmistusta. Paahtaminen antaa tomaateille talvellakin aivan uudenlaisen syvemmän maun.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
Kemut
Sienitacot
tacot
Halloumi
Meksiko

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini