
Sienipasteijat sieniliemessä
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin sieniliemi (ks. ohje).
-
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata sienet ja purista niistä ylimääräinen neste pois. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä.
-
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä pannulla öljyssä matalalla lämmöllä noin 7 minuuttia. Kun sipuli on pehmeää, lisää sienet, suola ja timjami. Paista sekoittaen muutama minuutti.
-
Laita keitetty ohra kulhoon ja lisää sieniseos. Sekoita joukkoon kasvikerma ja pippuri.
-
Leikkaa taikinalevyistä pyöreällä muotilla kiekkoja. (Voit tehdä pasteijoista myös kolmioita, leikkaa taikinalevyt tällöin puoliksi.) Kostuta taikinakiekon reunat vedellä ja laita keskelle noin 1 rkl täytettä. Taita taikina puolikuun muotoiseksi pasteijaksi. Painele pasteijan reunat kiinni haarukalla.
-
Laita pasteijat leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele ne kasvikermalla. Paista 225asteisen uunin keskitasolla 14–15 minuuttia.
-
Kuumenna liemi. Lisää suola ja tilkka sherryä. Laita lautasille pasteija ja kaada lientä ympärille.
Sieniliemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Lohko sipuli kuorineen. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi, huuhtele huolellisesti ja paloittele muutaman osaan. Pese juuripersilja ja lohko se.
-
Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää sipulit. Paista, kunnes lohkot ovat saaneet väriä. Lisää loput kasvikset ja kuullota 10 minuuttia.
-
Lisää kuivatut sienet, vesi, rosmariini ja pippurit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen noin tunti.
-
Siivilöi liemi ja jatka keittämistä ilman kantta 30 minuuttia, kunnes liemi on hieman sakeutunut.
sieniliemen ohje unohtunut kyydistä?