Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
15:59 | 1.3.2016

Sitruunafalafelit

Lisää omaan keittokirjaan
Soppakokki Anu on lisännyt 11 reseptiä
Ohje: Anu Brask

Kääräise sitruunaiset falafelit tahinikastikkeen kera pitaleivän sisään. Soppa365-tv:n kokki Anu Brask näyttää, kuinka falafelit onnistuvat aina ja ovat myös helpot tehdä. Samaa taikinamassaa soveltaen opit myös kasvispihvien tekemisen salat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta (15-20 kpl)
20 min
Keskivaikea

Sitruunafalafelit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
tlk
(400 g) kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
ruukku korianteria
4
rkl
tahinia
1
kananmuna
1
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
tahinikastiketta (ks. ohje)
4
pitaleipää
salaattia

Vaiheet

  1. Jauha kikherneet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa karkeaksi tahnaksi. Raasta valkosipulinkynnet. Purista sitruunan mehu. Hienonna korianteri varsineen. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki. Valmista sillä aikaa tahinikastike.
  2. Muotoile taikinasta pieniä pullia ja paina ne kädellä hieman litteäksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa. (Öljyä saa olla noin 1 cm:n paksu kerros). Paista falafelit kahdessa erässä kuumassa öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Paistoaika on noin 5 minuuttia per puoli. Nosta valmiit falafelit talouspaperilla päällystetylle lautaselle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
  4. Tarjoa falafelit pitaleivän, salaatin ja tahinikastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit myös kypsentää falafelit myös uunissa. Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja kypsennä 20 minuuttia. Valele pinnalle hieman öljyä ennen kypsennystä.

Tahinikastike (2 dl)

Ainesosat

1
dl
tahinia (vaaleaa)
1-2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
jauhettua chiliä
½-1
dl
vettä
¼-1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Mittaa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon 1 dl tahinia. Kuori ja raasta joukkoon valkosipuli. Purista joukkoon myös sitruunan mehu. Lisää juustokumina ja chili. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Ohenna vedellä. Mausta lopuksi suolalla. 

 

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
kasvisruoka
falafelit
falafel
etninen
tahini
Soppa365-tv
sitruunafalafelit
sitruunaiset falafelit
tahinikastike
Vegebaari
etno
Soppa365-tv

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Lyonin kana

Taatelikakku

Perinteinen hernekeitto

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini