
Itse tehty mausteseos sopii myös punaisen ja vaalean lihan maustamiseen tai liemikuution korvaajaksi.
Sitruunahaudutetut lisukekasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin mausteseos. Mittaa ainekset mortteliin ja jauha hienoksi.
-
Pilko porkkanat ja purjot isoiksi paloiksi. Halkaise ruusukaalit.
-
Kuumenna öljy pannulla. Laita porkkanat, purjot ja kaalit pannulle leikkauspinta alaspäin ja paista keskilämmöllä 3–5 minuuttia niin, että kasvikset ruskistuvat hieman. Lisää voi pannulle ja paista vielä 5 minuuttia.
-
Sekoita vesi, sitruunamehu, hunaja ja miso. Kaada seos kasvisten joukkoon ja kuumenna. Hauduta kannella peitettynä 10 minuuttia.
-
Lisää lopuksi mausteseosta. Koristele paistos nopeasti öljyssä rapeiksi paistetuilla salvianlehdillä.
-
Jos lisäät kasvisten joukkoon säilykepapuja tai linssejä, tofua tai muuta kasviproteiinia, saat lisukkeesta kasvisaterian.
VINKKI Miso on japanilaista fermentoiduista soijapavuista valmistettua tahnaa. Se antaa ruokiin täyteläisen ja suolaisen maun. Suolaa misoissa on 10–12 %, joten annostele sitä vähän kerrallaan.