Wokkityylinen ja maukaslieminen sieni-nuudelisoppa on nälkäisen sienestäjän pika-pelastus. Kruunaa nuudelit trendiherkulla, chiliöljyyn säilötyllä rapealla valkosipulilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Suppisnuudelit
Ainesosat
1
litra (n. 250 g)
suppilovahveroita
4
kevätsipulinvartta
1
pss (200 g)
lehti- tai palmukaalia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
öljyä
100
g
pakasteherneitä
1 1⁄2
l
vettä
2
pss
pikanuudeleita maustepusseineen
2
rkl
soijakastiketta
4
rkl
rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka Parhaat)
Vaiheet
- Puhdista sienet ja palastele isoimmat. Hienonna sipulinvarret ja kaalinlehdet. Kuori ja raasta valkosipulit ja inkivääri.
- Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri, puolet sipuleista ja lehtikaalit. Paista, kunnes kaalit pehmenevät. Lisää myös herneet.
- Kaada vesi kattilaan, kuumenna ja keitä 5 minuuttia. Lisää nuudelit maustepusseineen ja keitä pari minuuttia. Mausta liemi soijalla.
- Jaa nuudelit, sienet, kasvikset ja liemi tarjoiluastioihin. Lisää annoksiin rapeaa valkosipulia maun mukaan.