
Savoijinkaalin pehmeä ja maukas rakenne sopii loistavasti isoina lohkoina kypsentämiseen. Kaalilohkojen pinnalle sipaistu tomaattinen, sopivasti tulinen marinadi maustaa ja tekee uunissa paahdetuista kaaleista mielettömän maukkaita ja tahmean makeita.
Tahmea karamellisoitu savoijinkaali
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita tahini-jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaalin.
- Huuhtele kaali, leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Nosta lohkot uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa tomaattipyree, öljy, valkosipuli, sriracha, hunaja, kumina ja suola. Valele ⅔ osaa kastikkeesta kaalilohkoille. Sekoita loput kastikkeesta huuhdottujen ja valutettujen kikherneiden joukkoon.
-
Paahda kaalia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää vuokaan kikherneet. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Lisää päälle korianteri ja tilli. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa.
Kyseessä varmaan juustokumina eikä kumina?
Laitoin kuminaa ohjeen mukaan ja tuli oikein hyvää.
Hei! Kyseessä on kumina. :) Yt, Roosa/Soppa365
Onkohan kyseessä suomennettu ohje, jota ei ole koekäytetty? Raakaa sitkeää kaalia pureskellessa kului enemmän energiaa kuin siitä sai. Ohjeen mukaan tehtynä ei onnistu. Kypsennysajat eivät riitä, ainakin nestettä pohjalle ja hautumaan takaisin uuniin