Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 346 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Savoijinkaalin pehmeä ja maukas rakenne sopii loistavasti isoina lohkoina kypsentämiseen. Kaalilohkojen pinnalle sipaistu tomaattinen, sopivasti tulinen marinadi maustaa ja tekee uunissa paahdetuista kaaleista mielettömän maukkaita ja tahmean makeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahmea karamellisoitu savoijinkaali

Ainekset

1
savoijinkaali
1–2
valkosipulinkynttä
100
g
tomaattipyreetä
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1–2
rkl
srirachaa
2
rkl
hunajaa
1
tl
murskattua kuminaa
1
tl
suolaa
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä suolaliemessä
1
dl
hienonnettua korianteria
½
dl
hienonnettua tilliä
Tahini-jogurttikastike:
2
dl
maustamatonta jogurttia
3
rkl
tahinia
2
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
hunajaa
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita tahini-jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaalin.
  2. Huuhtele kaali, leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Nosta lohkot uunivuokaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa tomaattipyree, öljy, valkosipuli, sriracha, hunaja, kumina ja suola. Valele ⅔ osaa kastikkeesta kaalilohkoille. Sekoita loput kastikkeesta huuhdottujen ja valutettujen kikherneiden joukkoon.
  4. Paahda kaalia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää vuokaan kikherneet. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Lisää päälle korianteri ja tilli. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (4)

Mirvis

Kyseessä varmaan juustokumina eikä kumina?

Vierailija

Laitoin kuminaa ohjeen mukaan ja tuli oikein hyvää.

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kyseessä on kumina. :) Yt, Roosa/Soppa365

Nälkäinen

Onkohan kyseessä suomennettu ohje, jota ei ole koekäytetty? Raakaa sitkeää kaalia pureskellessa kului enemmän energiaa kuin siitä sai. Ohjeen mukaan tehtynä ei onnistu. Kypsennysajat eivät riitä, ainakin nestettä pohjalle ja hautumaan takaisin uuniin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.