
Tattaririsotto ja siemenpesto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kaikki peston aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtiselleri.
-
Huuhtele tattarisuurimot siivilässä mahdollisten roskien poistamiseksi.
-
Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi kattilaan.
-
Paista vihanneskuutioita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tattari ja jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes tattari on hieman ruskistunut. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on juuri ja juuri imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä kunnes tattari on kypsää. Tähän kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Tarjoa risotto peston kanssa.
Vinkki! Jos pestoa jää yli, se säilyy noin viikon jääkaapissa ja lopun voi käyttää leivän päällä tai pastan kaverina.