Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 323 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Täytetyt avokadot syntyvät pikaisesti piknikevääksi, mutta toimivat myös aamiaisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetyt avokadot

Ainekset

2
avokadoa
½
limetin mehua
4
kananmunaa
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
1
dl
tuoretta ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 250-asteiseksi. Leikkaa avokado pitkittäin puoliksi. Poista kivi. Jos kivi on pieni, kaavi noin ruokalusikallinensisusta pois.
  2. Purista avokadon puolikkaille limen mehua. Laita ne uunipellille tai pieneen vuokaan.
  3. Riko kuhunkin puoliskoon kananmuna. Ripottele päälle suola ja mustapippuria.
  4. Kypsennä uunissa 5−8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi.
  5. Koristele avokadot ruohosipulilla.

 

Kommentit (2)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Kokeiltu on …nopeaa hyvää lounasta !

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, nami-hiiri! Kananmunassa ja avokadoissa on molemmissa se kiva juttu, että ne ovat tosi monipuolista evästä. Niistä voi tehdä mitä vain :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua! Lusikoi lautaselle sammettista sosekeittoa ja ripauta pinnalle mausteista broileria ja rapeita siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattisosekeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
maitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
½
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broilerisiemenmuruseosta.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 577 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Tingi ajasta, älä mausta! Tomaattinen kalaseljanka on pikaruokaa parhaimmillaan. Liemessä maistuvat piparjuuri ja maustekurkku, smetananokare sitoo maut lempeästi yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kalaseljanka

Ainekset

l
kalalientä
2
laakerinlehteä
½
tl
valkopippuria
¼
tl
maustepippuria
4
rkl
tomaattipyreetä
2–3
rkl
piparjuuritahnaa
1
ps (250 g)
pakastejuuressuikaleita
1
rs (300 g)
pakastekalaa kuutioina
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja
1
maustekurkku
1
ruukku
tilliä
1
sitruunan mehu
½–1
tl
suolaa
Lisäksi
1
tlk (120 g)
smetanaa
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Kuumenna kalaliemi isossa kattilassa. Lisää laakerinlehdet, pippurit, tomaattipyree ja piparjuuritahna. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakastekasvikset ja kalat. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Huuhtele katkaravut siivilässä haalealla vedellä ja valuta. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi, hienonna tilli ja purista sitruunan mehu. Lisää ainekset keittoon.
  3. Kuumenna keitto, mutta älä keitä.
  4. Mausta suolalla. Tarjoa smetananokareen ja halutessasi kapristen kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohjeet Suvi Rüster kuva Tuomas Kolehmainen

Jauhelihakeiton vegeversio syntyy näppärästi Härkiksestä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkiskeitto

Ainekset

500
g
perunoita, kiinteä lajike
2
porkkanaa
1
(100 g)
pala juuriselleriä
½
purjo
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½
tl
kokonaisia maustepippureita
1
laakerinlehti
1
Härkistä, esim. tex-mex -maustettua
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja juuriselleri. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi.
  2. Mittaa kattilaan vesi ja kaikki kasvikset. Kuumenna. Murustele joukkoon kasvisliemikuutiot. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdellä.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Sekoita keiton joukkoon Härkis ja hienonnettu persilja.

Kommentit (0)