Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
10:00 | 28.12.2021

Tofujapchae

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Korealaisessa japchaessa riittää makusteltavaa. Runsaan annoksen ydin ovat bataattinuudelit.

Viinisuositus: Japchaen makuilotulituksen kanssa toimii erinomaisesti Viognier-rypäleestä valmistettu Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019, 17,99 e, jonka runsaassa maussa on eksoottista hedelmää. Viinin sitruksisuus nostaa jalustalle ruoan pääraaka-aineen tofun. Jos haluat mieluummin tuoda esille seesamin makua, valitse notkean silkkinen punaviini, Lovely Lilly Pinot Noir 2019, 15,98 e (tilausvalikoima). Sen kepeä mausteisuus toimii hienosti tämän monipuolisen annoksen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + marinointi 30 min
Helppo

Tofujapchae

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Marinoitu tofu
250
g
maustamatonta tofua
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
tl
gochujang-chilitahnaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
Muut ainekset
300
g
korealaisia dangmyeon-bataattinuudeleita tai lasinuudeleita
2
kananmunaa
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
porkkana
1
paprika
1
paksoi
250
g
siitake- tai shimeisieniä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
vaaleaa siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
n. ½
dl
rypsiöljyä
3
rkl
seesaminsiemeniä

Vaiheet

  1. Leikkaa tofu noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja lisää öljy, soija, mirin, gochujang, sokeri ja pippuri. Sekoita ja anna maustua 30 minuuttia.

  2. Kaada tofut marinadeineen pannuun ja paista tofupalat kauttaaltaan kauniin värisiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä tofupalat pois pannusta ja puhdista pannu.

  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita niiden joukkoon 1 tl rypsiöljyä.

  4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla kevyesti rikki. Paista kananmunasta rypsiöljyssä pannussa ohut munakaslevy. Valuta munakas leikkuulaudalle ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.

  5. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuen ohuiksi tikuiksi. Suikaloi paprika, paksoi ja isot sienet.

  6. Kuullota sipulia ja valkosipulia isossa pannussa rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää inkivääri, porkkana ja paprika. Paista muutama minuutti. Lisää sitten paksoi ja sienet. Jatka paistamista, kunnes sienet saavat hieman väriä. Lisää tarvittaessa öljyä.

  7. Lisää pannuun nuudelit, tofut, soija, siirappi, seesamiöljy, suola ja pippuri. Paista sekoitellen muutama minuutti. Viimeistele ruoka munakassuikaleilla ja seesaminsiemenillä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
Tofu
kasvisruoka
uusivuosi
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini