Korealaisessa japchaessa riittää makusteltavaa. Runsaan annoksen ydin ovat bataattinuudelit.
Viinisuositus: Japchaen makuilotulituksen kanssa toimii erinomaisesti Viognier-rypäleestä valmistettu Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019, 17,99 e, jonka runsaassa maussa on eksoottista hedelmää. Viinin sitruksisuus nostaa jalustalle ruoan pääraaka-aineen tofun. Jos haluat mieluummin tuoda esille seesamin makua, valitse notkean silkkinen punaviini, Lovely Lilly Pinot Noir 2019, 15,98 e (tilausvalikoima). Sen kepeä mausteisuus toimii hienosti tämän monipuolisen annoksen kanssa.
Tofujapchae
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa tofu noin 2 cm:n kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja lisää öljy, soija, mirin, gochujang, sokeri ja pippuri. Sekoita ja anna maustua 30 minuuttia.
-
Kaada tofut marinadeineen pannuun ja paista tofupalat kauttaaltaan kauniin värisiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä tofupalat pois pannusta ja puhdista pannu.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja sekoita niiden joukkoon 1 tl rypsiöljyä.
-
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla kevyesti rikki. Paista kananmunasta rypsiöljyssä pannussa ohut munakaslevy. Valuta munakas leikkuulaudalle ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
-
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuen ohuiksi tikuiksi. Suikaloi paprika, paksoi ja isot sienet.
-
Kuullota sipulia ja valkosipulia isossa pannussa rypsiöljyssä muutama minuutti. Lisää inkivääri, porkkana ja paprika. Paista muutama minuutti. Lisää sitten paksoi ja sienet. Jatka paistamista, kunnes sienet saavat hieman väriä. Lisää tarvittaessa öljyä.
-
Lisää pannuun nuudelit, tofut, soija, siirappi, seesamiöljy, suola ja pippuri. Paista sekoitellen muutama minuutti. Viimeistele ruoka munakassuikaleilla ja seesaminsiemenillä.
Tosi hyvää. Teen toistekin.