Voit tarjota marokkolaisen padan kaverina jugurttia, johon on lisätty lusikallinen ras el hanout -maustesekoitusta.
Tomaatti-harissapata
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti.
- Lisää joukkoon säilötyt tomaatit, harissakastike ja inkivääritahna, juustokumina, kaneli, sokeri ja suola. Hauduta 15 minuuttia.
- Halkaise kastikkeen hautuessa kirsikkatomaatit ja pehmeät viikunat. Lisää ne joukkoon ja hauduta 10 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike on liian sakeaa.
Vinkki! Harissa on tulista chili-maustekastiketta, joten maista ennen kuin käytät koko kastikepakkauksen. Jos haluat, voit pilkkoa padan joukkoon tuoreita viikunoita.
Pähkinäkuskus
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä vesi. Lisää joukkoon suola ja kuskus. Ota kattila pois liedeltä. Anna kuskusin vetäytyä kannen alla 6 minuuttia.
- Paahda pähkinäsekoitusta pari minuuttia kuivalla pannulla. Pilko persilja.
- Sekoita kypsä kuskus. Lisää joukkoon öljy, pähkinäsekoitus ja persilja. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.