
Falafelit valmistuvat uunissa näppärästi ja ovat yllättävästi lähes yhtä rapeita kuin alkuperäiseen tyyliin rasvassa uppopaistetut.
Uunifalafelit ja kuskussalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet liemestään ja murskaa ne sen jälkeen haarukalla. Sekaan saa jäädä kokonaisiakin. Hienonna sipuli, valkosipuli ja yrtit. Sekoita kaikki falafelien aineet tasaiseksi massaksi ja pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä uunipellille. Voitele pyörykät öljyllä. kypsennä uunissa noin15 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin ruskeita.
-
Mittaa kuskus, suola ja öljy tiiviskantiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja kaada kuskusin päälle. Sulje kansi ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 10 min.
-
Pese ja raasta sitruunan kuori kastiketta varten. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja taatelit pieniksi kuutioiksi, ja sekoita turvonneen kuskusin joukkoon yhdessä pinaatin kanssa. Mausta sitruunan mehulla.
-
Hienonna minttu. Sekoita kaikki jogurttikastikkeen aineet keskenään.
-
Tarjoa kuumat falafelit kuskussalaatin, jogurttikastikkeen ja tuoreen lehtipersiljan kanssa. Ripottele halutessasi annoksen päälle sumac-mausteseosta.