Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää. Nämä kaksi toimivat mainiosti yhdessä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-perunapelti

Ainekset

600-700
g
pieniä varhaisperunoita
2
nippua (500g)
vihreää parsaa
1
nippu
retiisejä
4
paksua viipaletta maalaisleipää
1
pkt (200g)
fetajuustoa palana
MAUSTEÖLJY
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
1
salottisipuli
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit pieneen kulhoon. Sekoita timjamin lehdet, öljy ja suola valkosipulin kanssa.
  3. Pese ja puolita perunat. Jos perunat ovat isoja, paloittele ne useampaan osaan. Levitä perunat pellille ja kaada osa mausteöljystä päälle. Nosta uuniin paahtumaan 10 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  4. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Pese retiisit ja poista naatit. Revi maalaisleipä suupaloiksi. Ryhmittele parsat, retiisit ja leipäpalat pellille perunoiden lomaan. Mausta loputkin kasvikset ja leipäpalat valkosipuli-timjamiöljyllä. Lisää feta pellille kokonaisena. Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kastike kuumille kasviksille, mutta jätä leipä ja feta ilman kastiketta. Nauti heti dippaamalla leipää ja kasviksia pehmeässä fetassa.

Kommentit (10)

INEZ

Siis... syödäänkö suoraan pelliltä?

Vierailija

Kenen perunat kypsyvät uunissa 15 minuutissa?

Vierailija

"Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia."
Kypsyvätkö perunatkin tuossa ajassa? (200 astetta, 15 min)

Bettan

Samaa mietin, että peruna ei kypsy vartissa. Ehkä ensin perunat yksin uuniin ...

Vierailija

Ei taida olla kuin feta valmista tuossa ajassa, varsinkin jos tuo pelti on noin täyteen ahdettu kaikkea.

T

Samaa mieltä. Noita perunoita ei varmasti vartissa valmiiksi saa ihan noin, ellei keitä niitä ensin (tai myös aiemman päivän keitetyt perunat menevät mainiosti).

Margarita

Tuossa vieressä näkyvässä Sopan Rataouillekasvisohjeessakin tarvitaan 25 minuutin kypsennys, vaikka perunaa ei ole mukana.

Vierailija

Ei toimi resepti. Perunat pitäisi esikeittää ja retiisit puolittaa.

Vierailija

Otti puoli tuntia, että perunat kypsyivät ja lohkoin ne neljään kuuteen osaan. Retiisit puolitin myös. Ehkä jollain miniversioilla tuo reseptin ilmoittama aika toimisi...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptissä on mainittu perunoiden koko (pieniä uusia pottuja, jotka puolitetaan). Isot perunat kannattaa leikata pieniksi paloiksi, että kypsyvät muiden ainesten kanssa. Ja voi olla hyvä laittaa silti perunat uuniin ennen muita kasviksia, jotta ehtivät varmasti kypsyä. Teen nämä korjaukset reseptiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maapähkinä sopii mainiosti yhteen mehevien kanapalojen kanssa. Broilerileikkeet paistetaan ensin valurautapannulla, minkä jälkeen ne siirretään pannuineen päivineen uuniin. Paahtunut maapähkinävoi antaa broilerille herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinäkana

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
4
rkl
maapähkinävoita
2
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
limettiä
1
tl
suolaa
(vettä)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Lusikoi maapähkinävoi kulhoon. Raasta inkivääri ja yhden limetin kuori joukkoon. Raasta toisen limetin kuori talteen viimeistelyä varten. Purista molempien limettien mehu kulhoon, lisää suola ja sekoita. Jos seos on paksua ja vaikea sekoittaa, lisää vettä tilkka kerrallaan, kunnes seos on notkeaa.
  3. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla. Kuumenna öljy uuninkestävässä pannussa ja ruskista broilerit molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja levitä maapähkinävoiseos leikkeille. Laita pannu uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  4. Viimeistele leikkeet limetinkuorella.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (1)

Palloilija

Välttämäti! :D