Sitruunaiset kasvikset muuttuvat ateriaksi, kun tarjoat niiden kanssa uunimunia. Rapeutta keväinen annos saa paahdetuista pinjansiemenistä.
Joskus pieni yllättävä herkku voi tehdä aamusta erityisen.
Uunimunat ovat juuri tällainen makupala. Ideana on kypsentää kananmunat uunissa pieniin kuppeihin rikottuina ranskankerman kanssa. Jotta munat kypsyisivät tasaisesti, kupit nostetaan uuniin vesihauteessa. Kypsennys vie vartin, jonka aikana ehtii valmistella muut aamupalan ainekset.
Kupeiksi sopivat vaikka pienet uuninkestävät kahvikupit, jotka näyttävät aamiaiskattauksessa hauskoilta.
Keväinen lisuke uunimunille valmistuu kevyesti paistetuista, esikeitetyistä parsoista ja varsiparsakaaleista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Uunimunat ja pikapaistetut vihreät kasvikset
Ainesosat
600
g
vihreitä kasviksia, esimerkiksi parsaa, varsiparsakaalia ja herneenpalkoja
½
dl
ranskankermaa
4
kananmunaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
hiutalesuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
4
rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
Vaiheet
- Keitä kasvikset napakan kypsiksi. Parsojen ja varsiparsakaalien keittoaika on noin 6 minuuttia ja herneenpalkojen 2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja nosta kasvikset jääveteen odottamaan.
- Lusikoi ranskankerma pieniin kuppeihin. Riko munat ranskankerman päälle. Nosta kupit uunivuokaan. Kaada vuokaan sen verran kiehuvaa vettä, että vesi ylettää kuppien puoliväliin. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin. Paista noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes munat ovat hyytyneet. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
- Paista kasvikset nopeasti pannulla öljyssä. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Tarjoa kasvikset munien kanssa.