Pavut saavat paahdettaessa rapsakan pinnan, mutta sisältä ne ovat kuohkeita ja meheviä. Tässä ohjeessa paahdetuista pavuista ja sitruunaöljystä loihditaan ihana pasta.
Vinkki! Paahdetut pavut ovat herkkua myös ruskistetun voin kanssa.
Uunipapupasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
-
Huuhdo ja valuta pavut. Laita ne matalaan uuniastiaan ja lisää öljy. Murskaa valkosipulinkynnet painamalla ne rikki veitsen lappeella, poista kuoret ja laita valkosipulit vuokaan yhdessä rosmariininoksien kanssa. Mausta ja sekoita aineet keskenään vuoassa.
-
Nosta vuoka uuniin ja laita uunipelti vuoan päälle, niin että ilma kiertää vuokaan. Pelti suojaa uunia, jos pavut alkavat paahtamisen aikana poksua. Paahda papuja noin 20 minuuttia.
-
Laita sillä aikaa pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
-
Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon ja purista mehu. Hienonna rosmariini. Lisää öljy ja sekoita aineet keskenään.
-
Valuta pasta. Kääntele sitruunaöljy ja pavut pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.
Suruissani pureskelen papua ja pastaa. Suuri onni meni väärin päin.
Tuohon kun vielä lisää lahokuivatun pahvin makuista hummusta, niin vot!