
Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.
Pyttipannu pelastaa iänikuiselta kysymykseltä ”Mitä tänään syötäisiin?”. Etenkin jos jääkaapissa on jo valmiiksi keitettyjä perunoita.
Joskus pyttipannua kannattaa tehdä myös ihan varta vasten, eli aloittaa esikeittämällä perunat ja paistaa ne sen jälkeen pannulla kypsiksi ja pinnaltaan rapeiksi. Näin kannattaa tehdä, jos jääkaappiin on varannut halloumijuustoa ja oliiveja ja maustekaappiin paprikaa sekä oreganoa. Aineksista saat aikaan välimerellisen pyttärin, jota kaikki haluavat lisää.
Paistetut kananmunat tietysti viimeistelevät rehdin täyttävät annokset. Tulisuudesta pitävä puristaa päälle srirachaa, miedomman ystävä ketsuppia.
Välimerellinen halloumipyttipannu
Ainekset
Työvaiheet
-
Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.
-
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.
-
Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.
-
Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.