Kun jauhelihan korvaa nyhtökauravalmisteella, perunalaatikosta tulee ilmastoystävällisempi.
Vege-perunasoselaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele perunat muutamaan osaan. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta perunat sähkövatkaimella ja lisää soseeseen keitinvesi, kauramaito, margariini ja suola.
-
Hienonna sipuli. Paista sipulia pari minuuttia öljyssä. Lisää pannulle nyhtökaura ja jatka paistamista toiset pari minuuttia.
-
Voitele uunivuoka. Lusikoi puolet muusista vuokaan ja levitä härkis-sipuliseos soseen päälle. Lusikoi loppu muusi vuokaan ja tasoita vuoan pinta. Laita margariini pieninä nokareina vuoan pinnalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.